Mirjam Bouwels


Kandidaat-raadslid

Mirjam Bouwels

Heerlen is echt mijn stad, ik ben er in 1969 geboren en opgegroeid. 15 jaar elders gewoond en in 2006 weer thuisgekomen. Ik ben een Winkbül in hart en nieren.

Met veel plezier woon ik in onze mooie stad, en run er twee kleine ondernemingen.

Een kapsalon waar ik ook plantaardig kleur, en een winkel met handgemaakte zeep en duurzame producten.

Al zolang ik me kan herinneren heeft de natuur mijn interesse. Van het bos, planten en bloemen, dieren en insecten gaat mijn hart sneller kloppen. Ik geniet van mijn tuintje, de vogels en de vele egels die al enkele jaren mijn tuin bezoeken.

Naarmate ik ouder werd drong de realiteit zich aan me op, de feiten die de wetenschap ons voorschotelt liegen er niet om. We hebben moeder natuur uitgeput.

Dat dit alles niet zonder gevolgen is wordt voor velen pas recentelijk duidelijk. Watersnood, pandemie, extreem weer, het is aan de orde van de dag.

Wat me bezig houd is de biodiversiteit, een teken aan de wand dat het hoog tijd is voor verandering.

Ik ben er overigens van overtuigd dat de natuur zich altijd weer zal herstellen, de vraag is alleen of de mens er dan nog zal zijn.

De partij voor de dieren staat voor duurzaamheid, mededogen, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid.

Deze idealen sluiten perfect aan bij de mijne, en als doodgewoon heelesh meadje zet ik me dan ook graag in, waar ik kan, om deze idealen te verwezenlijken. Voor mens en dier.

Plantaardig eten, niet vliegen, liefst geen auto en consuminderen zijn voor mij vanzelfsprekend.