Aline Ploeg


Kandidaat-raadslid

Omdat ik het zielig vond voor dieren, besloot ik op mijn 10de dat ik geen dieren meer wilde eten. Een paar jaar later, 30 jaar geleden is dat alweer, schrapte ik alle dierlijke producten van het menu.

Toen de Partij voor de Dieren werd opgericht, had ik eindelijk een partij om mijn stem aan te geven, die écht strijd voor een beter dierenwelzijn. Als stemmer van het eerste uur en ook al heel veel jaren lid, ben ik blij dat ik bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen weer op de lijst van de partij sta.

Overigens ben ik niet alleen voor de dieren blij dat de Partij voor de Dieren er is. Het is ook een heel menselijke partij, die kiest voor de minst weerbare groep. Een aanwinst voor Heerlen, de stad waar ik zo’n 8 jaar met heel veel liefde woon en werk.

Geboren werd ik in 1973 in het naastgelegen Brunssum. Voor mijn studies heb ik in Eindhoven en Maastricht gewoond. Nadat ik klaar was met de opleiding visuele communicatie startte ik in Maastricht mijn bedrijf groenergras. Toen ik na jaren weer regelmatig in Heerlen kwam, kreeg ik een thuisgevoel dat ik niet eerder had. En verruilde ik onze Limburgse hoofdstad voor het-altijd-in-beweging Heerlen.

In mijn dagelijkse leven probeer ik met mijn bedrijf de wereld mooier te maken met mijn twee grootste passies; grafisch ontwerpen en plantaardig koken. Als ontwerper maak ik de mooiste posters en sjiekste illustraties. Daarnaast hoop ik mensen op een positieve manier te inspireren over plantaardig eten door het geven van lezingen over veganisme en de impact op de wereld (enorm trots dat ik op TEDx mocht spreken) , heb ik een blog met recepten, verzorg ik regelmatig een catering met plantaardig eten.

Met de Partij voor de Dieren Heerlen probeer ik ‘mijn’ Heerlen nóg mooier, vriendelijker, gezonder, schoner en aantrekkelijker te maken.