Film: Wolf


HET MEEST OPZIEN­BA­RENDE NATUUR­VERHAAL VAN NEDERLAND!

7 november 2022

Het is niemand ontgaan: de wolf is terug in Nederland. Zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit Nederland verdween. Regisseur Cees van Kempen levert een opzienbarende natuurfilm die geheel in het teken staat van de terugkeer van de wolf. Niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk verzorgt de voice-over. Een film die jong en oud zal aanspreken!

Matthijs van Nieuwkerk: "Het is geweldig om te zien hoe de makers erin geslaagd zijn ons in het hart van de familie Wolf uit te nodigen. Zoiets inspreken deed ik nog niet eerder, dus ik ben nogal met m'n neus in de boter gevallen. Het was me een eer en vooral een groot plezier."


Woensdag 28 december 202 wordt deze documentaire vertoond in Royal Heerlen.

Vooraf een korte inleiding over de voor- en nadelen van leven met de wolf door Ray Dorgelo, Canine Efficiency - Livestock Guardian Dogs. Naderhand is er nog een mogelijkheid tot gezellig napraten in de foyer.

Aanvang 19.30 uur

Duur: spreker 30 minuten, film 90 minuten.

Partij voor de Dieren Heerlen stelt vrijkaartjes ter beschikking. Deze kunnen verkregen worden door je hieronder in te schrijven waarna je een bevestiging (niet het kaartje) ontvangt. Op de avond zelf sta je op de gastenlijst bij de entree. Er is een limiet aan het aantal deelnemers dus wees er snel bij. Per inschrijving 1 vrijkaartje.

(verplicht veld)

Ray Dorgelo

Ray Dorgelo, 44 jaar, getrouwd en 1 dochter. Mijn passie voor de Natuur, kleinschalig en verantwoord boeren en de drive om efficiënt met problemen om te gaan en ze op te lossen heeft erin geresulteerd dat ik van mijn passies mijn werk heb kunnen maken. Ik heb veel ervaring opgedaan door in het buitenland te werken en te leven in gebieden waar grote aantallen grote roofdieren nooit zijn weggeweest.

Met mijn organisatie Canine Efficiency richt zich ik mij sinds 2009 vooral op effectieve conflictpreventie tussen mens en roofdier. Dit op diverse manieren, maar gespecialiseerd in de inzet van goede kuddebeschermingshonden (KBH) op een juiste manier. De laatste jaren ben ik vooral actief in de Lage Landen. Mijn opgedane ervaring in het buitenland gebruik ik om een transitie van goede en verantwoorde conflictpreventie van ‘daar’, aan te passen naar hier.

Canine Efficiency is er onder andere voor, en werken met:

· Professionele- en Hobbyhouders van vee - KBH Advies, implementatie en begeleiding op maat.

· Beleidsmakers en beleidshandhavers - Advies en uitvoering v.w.b. pilots, projecten en regelgeving.

· Terreinbeherende Organisaties (TBO's) - Advies en mogelijkheden v.w.b. inzet van en educatie over KBH.

Ook verzorgen we regelmatig lezingen, presentaties en/of workshops over de wolf, kuddebeschermingshonden of een combinatie van deze onderwerpen."

Gerelateerd nieuws

Acceptatie coalitie akkoord en installatie van de wethouders.

Voorzitter, Wij, het Progressief-Linkse Blok van Partij voor de Dieren, Partij van de Arbeid en GroenLinks, zitten hier ge...

Lees verder

Burgerberaad

Burgerberaad We hebben het opgenomen in ons verkiezingsprogramma. En zijn verheugd dat het wordt opgepakt. Het is uiterst be...

Lees verder