Heerlens wild en natuur is veilig: jacht­verbod in Heerlen!!


9 september 2020

Eindelijk is het zover: in de gemeente Heerlen zal niet langer gejaagd worden. Jarenlang heeft de Partij voor de Dieren Heerlen gepleit voor het stoppen met de jacht. En nu komt het gemeentebestuur eindelijk tot hetzelfde inzicht. Daar was niet eens een PvdD-motie voor nodig.

PvdD-fractievoorzitter Pascale Plusquin is dan ook verheugd met het besluit van de gemeente Heerlen. Plusquin: “Heel goed dat het Heerlense gemeentebestuur eindelijk overstag gaat. We hebben dit al zó vaak aangekaart in de gemeenteraad, maar daar is toen niets mee gedaan”, aldus Plusquin. Tot nu dan. “We hebben hiertoe geen motie ingediend. Blijkbaar heeft ons jarenlange pleidooi om te stoppen met de jacht toch effect gehad bij de gemeente Heerlen”, denkt Plusquin.

In de praktijk betekent dit dat op het buitengebied bij Benzenrade niet langer gejaagd zal worden. De jachtakte hiertoe wordt niet verlengd. Ook voor de frettenjacht bij Kalderborn worden de jachtrechten niet langer toegekend.

De Heerlense Partij voor de Dieren is zeer blij met dit heugelijke nieuws. Namens wild en natuur wil de PvdD het gemeentebestuur Heerlen hartelijk danken. In het verleden leek de gemeente niet altijd het beste voor te hebben met dier en milieu (denk aan het maaibeleid), maar het verbieden van de jacht is een stap in de goede richting. En dat verdient een pluim: chapeau!!

Uiteraard betekent niet dat de PvdD Heerlen bij de pakken neer gaat zitten. De Partij voor de Dieren zal zich keihard blijven inzetten voor dier, mens en klimaat in Heerlen. Wil jij hier ook deel vanuit maken? Sluit je dan aan bij het #GroeiendVerzet en #MakeHeëleGreenAgain!!