Partij voor de Dieren reikt oorkonde voor mededogen uit op Inter­na­ti­onale Vrou­wendag


8 maart 2021

In het kader van Internationale Vrouwendag op 8 Maart 2021 reikt de Partij voor de Dieren de oorkonde voor mededogen uit aan: Bianca Hausoul, eigenaresse van Greyhaus (eerder GreyLabel).

Dit vanwege de duurzame impact van haar fair fashion modehuis Greyhaus. Een modezaak in Heerlen, waar je graag binnenloopt. Het is de sfeer en de kundigheid van de dame die je ontvangt.

Niks moet, een woordje uitleg of een richting duiden, met alle plezier. Eerlijk advies, ja, dat wordt graag gegeven. Hier vind je kleding met een eerlijk handschrift, waar de maker met plezier aan heeft gewerkt en trots is op het eindproduct. Een kledingstuk voor man of vrouw dat lang meegaat en tegen een stootje kan, omdat het goed gemaakt is.

Ja, merkt Bianca op: Het hebben van een eigen zaak is mijn lust en mijn leven. Ik houd van tijdloze kleding die voortkomt uit goede arbeidsomstandigheden en een goed loon voor de makers.

Duurzame kleding is eenvoudig van snit, niet afhankelijk van het snel wisselende modebeeld. Ik ken de modewereld. Deze zaak met dit type kleding, dat is wat ik wil, zo wil ik werken en blijven werken. En dan volgt er een heel diepe zucht gevolgd door een oproep: “lieve mensen van Heerlen, koop lokaal, steun de ondernemers. We hebben het heel hard nodig.”

Dit jaar luidt het thema van de Internationale Vrouwendag: ‘invloed met impact’. Het vergt moed en doorzetting om duurzame fashion en daarmee een duurzame impact in Heerlen te realiseren.