Algeheel Kinder­pardon en Eduard Disch


Pleidooi voor gewor­telde kinderen

2 oktober 2024

In Den Haag houdt Eduard Disch exclusief een maand hongerstaking nu al ca 70 dagen een wake voor een algeheel kinderpardon. Iedere dag reist hij van Maastricht naar Den Haag en terug.

Partij voor de Dieren Heerlen heeft in augustus een dag (van die meer dan honderd dagen) naast hem gestaan en mensen aangesproken met de boodschap een algeheel kinderpardon te steunen door de petitie te ondertekenen.

In week 62 meldt de blog: “toen in de kwestie Mikael door Timmermans genoemd werd barste het rechter blok in de Tweede Kamer uit in lachen. Een dieptepunt. Misschien komt er in de komende weken positievere actie!”

Dat stemt niet vrolijk. Het biedt ook niet het zicht op een spoedige oplossing voor al die kinderen die al langer dan vijf jaar in ons land verblijven. Zij dit land als hun thuis, althans zo zou het moeten zijn. Het tegengestelde is waar: uitzetting naar een onbekend land dreigt.

In de gemeenteraad van Heerlen is een motie aangenomen voor het Kinderpardon.

De motie en de tekst is terug te vinden op de website van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten), zie onderstaande link.

https://vng.nl/moties/pleidooi-voor-gewortelde-kinderen

Partij voor de Dieren heeft haar raadscollega’s van landelijke partijen gevraagd de motie te delen met hun collega’s in de andere gemeenten om zo een sneeuwbaleffect te bewerkstelligen.

Datzelfde blijven wij vragen totdat we horen dat ook andere gemeenten de motie hebben aangenomen en bij de Staten-Generaal het verzoek neerleggen om er alles aan te doen om een nieuw Kinderpardon mogelijk te maken.

Gerelateerd nieuws

Protest Preuvenemint Maastricht

23 Augustus 2024 Protest met collega’s in Maastricht Op het Preuvenemint wordt, ondanks dat Partij voor de Dieren vorig ...

Lees verder