Inbreng Géron Samen maken we de stad! Schoonheid, Leven­digheid en Bekendheid


29 september 2021

1,2 miljoen, een begin om de stad op te leuken voor het IBA-jaar. Het is een plan waarin Heerlen wordt omschreven als "vreemd, een buitenbeentje, non-conformistisch en daarmee een pionier". Zeker, wat speeltuigen, wat bloembakken en hier en daar een mooie verlichting kunnen zorgen voor meer levendigheid in een stad. Heel veel startgeld voor een project waarin op geen enkele wijze wordt gerept over energieneutraliteit, duurzaamheid, leefbaarheid en biodiversiteit.

Wat heb je uiteindelijk aan al die attracties als daarnaast de stad te heet is om erin te vertoeven, er te weinig water is om al de geplande waterpartijen van water te voorzien, er te weinig energie is om al die projecten van stroom en licht te voorzien?

Dit zogenaamde pioniersproject zal naast alle leuke frutsels die moeten zorgen voor schoonheid, levendigheid en bekendheid, vooral een bijdrage moeten leveren aan klimaatadaptatie, biodiversiteit en leefbaarheid. Gewoon een energieneutraal Heerlen.

Daar zou Heerlen zich in kunnen onderscheiden als pionier. Dan sla je twee vliegen in één klap: een leefbare en een levendige stad.

Dank u.

Interessant voor jou

Bijdrage Géron Ingelaste raadsvergadering over DSM

Lees verder

Inbreng Géron Algemene Plaatselijke Verordening Heerlen 2021

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer