Afscheids­speech raadslid Plusquin


26 januari 2022

Ik ben er even stil van. Natuurlijk ga ik jullie ook allemaal missen. Vanaf het moment dat ik namens de Partij voor de Dieren plaats mocht nemen in de gemeenteraad heb ik dat echt als een voorrecht ervaren. Het vertrouwen dat ons werd geschonken door Heerlenaren om op te komen voor die kwetsbare dieren, voor de natuur, voor het klimaat, voor de biodiversiteit, voor de LHBTI.

Het was wel even wennen voor het college en de raadsleden. We waren in het begin echt een vreemde eend in de bijt. Die twee vrouwen die het alsmaar hadden over dieren, natuur, klimaat en die biodiversiteit. Maar gaandeweg werden we geaccepteerd en soms ook gewaardeerd. Ik kan mijn rol in de gemeenteraad op dit moment niet invullen zoals ik dat wens. Daarom draag ik mijn raadszetel over aan Mariska Jansen, die onderdeel uitmaakt van de zeer gemotiveerde nieuwe lijst van de Partij voor de Dieren die Elian GeĢron gaat uitvoeren.

Tegen de raad zou ik willen zeggen: laat duurzaamheid en mededogen prevaleren boven de stem van de kortetermijnpolitiek en de politieke waan van de dag. Want de besluitvorming in dit huis heeft grote gevolgen voor de huidige en toekomstige generaties Heerlen. Zorg goed voor onze stad. Dank je wel. Fantastische ondersteuning van de griffies, de bodes, de voorzitter, het college en ook alle mederaadsleden, dank jullie wel voor de fijne samenwerking. Zorg goed voor de stad.

Dank je wel.