Alexandra Knos­senburg


Kandidaat-raadslid

Opgegroeid met de verhalen over de veenarbeiders en de strijd voor een beter leven voor hen is het opkomen voor andere met de paplepel ingegoten. Ik vind het dan ook een eer om via deze weg mijn steentje bij te dragen.

Mijn afstudeerproject voor de studie veehouderij en dierengezondheidszorg heb ik bij de Raad voor Dierenaangelegenheden gedaan. Hierna ben ik verder gaan studeren voor dierenarts in de afstudeerrichting onderzoek met als interessegebied virologie en epidemiologie. Tijdens mijn studie heb ik mij meerdere jaren ingezet als bestuurslid voor dierengeneeskunde in ontwikkelingssamenwerking (tegenwoordig dierenartsen zonder grenzen). Waar ik aan mooie projecten heb kunnen werken.

Na mijn studie ben ik in het mooie Heerlen gaan wonen. Waar ik verantwoordelijk geweest ben voor het opzetten van een diergeneeskundig laboratorium. Tijdens deze werkzaamheden gaf ik vaak raad over erfelijke afwijkingen bij dieren en hoe er gewerkt kan worden naar het krijgen van gezonde nakomelingen.

Ik hou van uitdagingen en heb er zin in om mij in te zetten voor de 2 benige en vierpotige bewoners van onze mooie stad Heerlen.